Speed Twin 1200 en 1200 RS

Triumph Motorcycles heeft belangrijke updates aangekondigd voor de Speed Twin 1200, samen met de lancering van een nieuwe Speed Twin 1200 RS, die nog meer gefocust is, nog meer aanspreekt en nog scherper reageert.

 

De nieuwe Speed Twin 1200 is voorzien van upgrades aan het chassis, waaronder een Marzocchi-voorvork en een dubbele Marzocchi-achterveer, die het innemende en dynamische rijgedrag verder verbeteren en waardoor je bochten op een evenwichtige, natuurlijke en vertrouwenwekkende manier kunt nemen.

 

Dit verfijnde weggedrag gaat gepaard met extra prestaties, met een extra 5 pk piekvermogen voor extra karakter en sportieve sensaties. Nieuwe technologieën, zoals Optimised Cornering ABS en tractiecontrole, zijn naadloos en gevoelig geïntegreerd.

 

De styling is opgefrist om een heldere, eigentijdse sportstijl te combineren met modern klassiek design-DNA en is voorzien van prachtige designdetails die de uitzonderlijke bouwkwaliteit van Triumph onderstrepen.

 

Het nieuwe RS-model biedt rijders nog meer. De sportievere ergonomie, dankzij een andere stuurpositie en naar achteren geplaatste voetsteunen, wordt gecombineerd met een uitzonderlijk hoog uitrustingsniveau, waaronder een volledig verstelbare Marzocchi-voorvork, Öhlins-achtervering van topkwaliteit en Brembo Stylema-remklauwen. Een paar Metzeler Racetec RR K3-banden zijn standaard gemonteerd en Triumph Shift Assist is voor het eerst op een Modern Classic gemonteerd.

 

De Speed Twin 1200 is ivanaf €15295 incl BTW, de Speed Twin 1200 RS vanaf €17595. De motoren staan vanaf januari 2025 bij ons.

Meer info